OPENS OMLADINSKI HEROJI

Već četvrtu godinu za redom, Exit fondacija i Naftna industrija Srbije organizuju dodelu priznanja za najuspešnije mlade ljude u Srbiji – Youth heroes.

Ovogodišnja dodela za mlade heroje je specijalno organizovana u Novom Sadu koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope.

Iz tog razloga, nagrada za doprinos u radu Omladinske prestonice Evrope Novi Sad je pripala Bojani Krgović, volonterki OPENSa.

Ko je ustvari nagrađeni Youth hero?

Ja sam samo jedna od par stotina mladih ljudi u Novom Sadu koja je pronašla svoje mesto u jednom divnom gradu koji ove godine nosi prestižnu titulu Omladinske prestonice Evrope. Živela sam jedan prosečan studentski život, samo sam bila možda malo aktivnija od mojih vršnjaka. Osnovni cilj kao i svakom studentu mi je bio da završim fakultet. Vremenom sam shvatila da se ne uči samo na fakultetu već da se napredovati i ulagati u sebe može svaki dan u svakoj životnoj situaciji pa sam počela da volontiram u OPENS-u.

Da li si ranije čula za ovu nagradu?

Verovala sam da postoji neka adekvatna nagrada za svaku mladu osobu koja ima neki doprinos u društvu, ali tek kada sam je dobila, postala sam svesna njenog značaja i veličine. Drago mi je da postoji nešto što prati rad mladih, izvlači ih iz anonimnosti i pokazuje neka naša dostignuća i doprinos u društvu.

Koliko je teško postati Omladinski heroj?

Uvek mi je bilo teško na bilo koji način da istupim iz društva, kako iz grupe prijatelja, tako i kod kolega. Kroz neko vreme sam shvatila da, ako želim nešto da postignem i ostavim iza sebe, čime sam se uvek vodila, onda zaista treba da skupim hrabrosti. Ovim odlikovanjem koje sam dobila, hrabrost je prestala da bude samo misao i postala je realnost.

Da li će ova nagrada nešto promeniti?

Nastaviću da širim tu energiju koju imam, želim da podstaknem druge mlade ljude da na neki način rade ono što i ja, da se aktiviraju i da pomažu drugima kako god da su u mogućnosti. Želim da ja nekome budem inspiracija. Dobila sam priliku da radim ono što volim i ono što me ispunjava. Odgovorna sam osoba i i trudiću se da budem još više posvećena i da se i dalje usavršavam na svim poljima.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »