PESAK KAO PODLOGA I PRIPREMA ZA BUDUĆNOST

Omladinska prestonica Evrope u saradnji sa Sportskim klubom Blockout i restoranom Pericolo u Temerinu organizovala je regionalni ženski turnir u odbojci na pesku. Učesnice su iz klubova iz Novog Sada, ali je inicijator za ovaj događaj Kancelarija za mlade iz Temerina. Podršku je pružila i Omladinska prestonica Evrope uz muzičku podlogu za sam turnir i za žurku posle njega.

„Temerin nije opština koja spada pod terirotiju Novog Sada ali učesnici samog događaja i posetioci su iz Novog Sada, a ovo je bila idealna prilika da se mladi iz okolnih opština i mladi iz Novog Sada druže i upoznaju“, kaže asistentkinja koordinatorke za omladinske aktivnosti Jelena Karać.

U prvom delu održala se grupna faza takmičenja nakon čega je usledio i eliminacioni deo. Mladi su na kraju turnira mogli da uživaju i zabave se na žurci Opens Air Party, koja je trajala do kasno u noć zahvaljujući obučenim DJ-evima iz OPENS DJ školice.

„Sa obzirom na to da danas nisu prisutni profesionalni igrači, naš akcenat je bio da privučemo što više devojaka koje se amaterski bave odbojkom na pesku. One učestvuju u zvaničnim takmičenjima Vojvođanske i druge savezne lige. Leto je period između dve sezone, tako da mi njega koristimo da treninge fokusiramo na pesak. Mnogi talenti budu ispoljeni u toku letnjeg perioda i mi pesak koristimo kao fizičku pripremu za sledeću sezonu“, kaže trener u odbojkaškom klubu Blockout, Nataša Prodanović.

Pre par meseci OPENS je organizovao seriju radionica u DJ-ingu i sa tim u vezi, mladi koji su prošli kroz radionice, dobili su priliku da na ovoj žurci prikažu stečeno znanje. Ovo je već 3 put kako OPENS na svojim događajima uključuje mlade DJ-eve. Kao nagrade i podsticaj ekipama su obezbeđene nagrade. Prvo mesto osvojilo je vikend na Tari + 2 karte za Sea Dance festival.

.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »