POKRETANJE NOVE EU KAMPANJE ZA EKONOMSKO-INVESTICIONI PLAN ZA ZAPADNI BALKAN

Kampanja #EUandYOU – Together it’s possible počinje širom Zapadnog Balkana. Ovo je druga integrisana kampanja osmišljena u okviru Regionalnog komunikacionog programa Evropske unije za Zapadni Balkan. Kampanja stavlja akcenat na mogućnosti i prioritetne projekte koji će biti realizovani u regionu u okviru Ekonomsko–investicionog plana EU (skr. EIP). EIP obezbeđuje finansiranje i ulaganja u vrednosti od skoro 30 milijardi evra u oblastima zelene i digitalne tranzicije, povezanosti i razvoja. Ova podrška bez presedana ima za cilj da pomogne regionu da ojača posle pandemije i otvori prostor za budući razvoj, kao i da približi Zapadni Balkan Evropskoj uniji. To podrazumeva značajna ulaganja za:
 rešavanje ekoloških i klimatskih izazova
 unapređivanje digitalne infrastrukture i maksimiranje razvojnog potencijala digitalne
ekonomije
 održivu saobraćajnu infrastrukturu koja će omogućiti bolju povezanost unutar regiona i sa
EU
 prelazak na čistu energiju i postepeno napuštanje uglja, kao i veće korišćenje obnovljivih
resursa
#EUiTI – Zajedno možemo je druga od tri regionalne kampanje podizanja svesti koje Evropska komisija sprovodi tokom tri godine. Obuhvata zanimljiv multimedijalan miks koji uključuje uticajne ličnosti i aktiviste čiji rad se bavi ključnim temama kampanje i animirane video-klipove na svaku od četiri teme. Kampanja vođena preko televizije, radija, spoljnog oglašavanja, interneta i društvenih aktivnosti počela je 15. novembra i trajaće mesec dana.

Za više informacija pogledajte: WeBalkans.eu
Pitanja za medije možete da uputite WeBalkans projektnom timu na mejl: g.cellini@blumm.pomilio.com, ufficiostampa@pomilio.com i press@webalkans.eu.

Regionalni komunikacioni program EU za Zapadni Balkan je pokrenut u januaru 2020. i trajaće tri godine. Program ima za cilj da informiše različite ciljne grupe o evropskim vrednostima, politikama i programima. Sastoji se od tri integrisane komponente:
 tri komunikacione kampanje na nivou regiona
 portal WeBalkans.eu
 mreža Mladih evropskih ambasadora
Projekat realizuje Pomilio Blumm, agencija za komunikacije specijalizovana za odnose između vlada, javnih uprava i građana.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »