POZIV NA KONFERENCIJU: NOVI DIZAJN SAD

Novi Dizajn sad je jednodnevna konferencija gde će učesnici imati priliku da se upoznaju sa procesima i principima industrijskog dizajna i njegove važnosti za privredni i društveni razvoj. Teme se tiču dizajnerskog mišljenja koje je zbog kreativnog pristupa problemu sve zastupljenije u drugim poslovnim disciplinama kao i interesantnih priča kako su neki od najpoznatijih proizvoda došli na tržište i osvojili svetsku prepoznatiljvost. Konferencija će se održati 01. oktobra sa početkom u 16 časova, u zgradi Omladinskog centra OPENS (Bulevar despota Stefana 5) i realizovaće se u partnerstvu sa Omladinskim savezom udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope- OPENS.“

Predavači konferencije su:

  1. Sava Čvek – Američki dizajner i biznismen
  2. Tamara Panić – Docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i šef Odseka za Industrijski dizajn
  3. Sferikon – Tim industrijskih dizajnera (Nikola Đurašković i Nedeljko Tica)

Prezentacije će biti inspirativne za studente, mlade profesionalce i preduzetnike. Učešće na konferenciji je besplatno, a prijave na LINKU traju do 30. septembra 2021. godine i obavezne su zbog ograničenog broja mesta. Više o konferenciji na LINKU.

Industrijski dizajn predstavlja domet razvoja kulture društva i osnovna je poluga društvenog i privrednog razvoja. Njegovo shvatanje i primena definiše sadašnjost i određuje budućnost. Odlikuje ga kompleksna kreativna praksa koja integriše mnoge činioce i funkcije. On rešava odnose između ljudi i proizvoda, a dizajner je tu u ulozi stručnjaka koji definiše te odnose.

Čitav događaj realizovaće se u skladu sa važećim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi na teritoriji Republike Srbije.

Povezani članci:

Međunarodni Dan studenata u OPENSu

Međunarodni dan studenata je globalno priznat dan posvećen studentskoj zajednici i njihovim doprinosima društvu. Ovaj dan se obeležava svake godine 17. novembra i pruža priliku da se naglasi važnost obrazovanja

Opširnije »