PREDSTAVLJANJE PLANOVA ZA BUDUĆNOST – MLADI NISU NEMI POSMATRAČI

U budućem Omladinskom centru OPENS, koordinator OPENS-a, Vukašin Grozdanović, sastao se sa ministrom omladine i sporta,  Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Grada Novog Sada, Milošem Vučevićem.

 

Posle sastanka za planiranje budućnosti, članovi OPENS programskog tima, predstavili su deo  postignutih rezultata u 2019. godini („Mladi ljudi, velika dela”, “Opens distrikt”, “Novosadski volonterski servis”, “Uključi se, pronađi rešenje”), te se  osvrnuli  i na dosadašnje aktivnosti i programe koje OPENS  realizuje i u 2020. godini.

 

Novi Sad je u 2019. godini ponosno nosio titulu Omladinske prestonice Evrope. Uz zajedničku motivaciju mladih i donosilaca odluka Novi Sad je i nakon 2019. godine ostao grad mladih, grad u kome su mladi aktivni građani, grad koji je podstakao sve ostale gradove da kreiraju svoje sadržaje, inovacije i kreativnosti  za mlade, i grad u koji mladi rado dolaze i u njemu ostaju.

 

Želimo da Novi Sad i dalje drži otvorena svoja vrata ka mladima i Evropi!

 

Nakon prezentacije članova OPENS programskog tima, održana je konferencija za štampu, gde su kako lokalni, tako i mediji od nacionalnog značaja imali priliku da čuju obraćanje koordinatora OPENS-a, gradonačelnika Grada Novog Sada i ministra omladine i sporta.

 

„Grad nastavlja saradnju sa OPENS-om, nismo ih limitirali samo na 2019. godinu, to je naša strategija sublimirana u njihovom programu i ideji. OPENS obuhvata desetine omladinskih organizacija, udruženja ali i pojedinaca koji su uključeni u ovaj program i koncept. Gotovo godinu dana posle evropske titule, priča se nastavlja i verujem da je ovo dobar pristup kako da mlade sačuvamo u našim gradovima, u našoj državi. Da vide da ovde imaju šansu, da oni odlučuju o pitanjima koja ih se tiču, da nisu nemi posmatrači sa strane.“ – Naveo je gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević tokom obraćanja medijima.

 

Ministar omladine i sporta, dodao je da se prvi put posle 30 godina završava zgrada koja je namenjena isključivo mladima. – To je prvi omladinski centar u Srbiji, na 900 kvadrata prostora gde će mladi moći da se iskažu, da kreativno deluju i da donesu dodatnu vrednost svojoj državi i svom gradu –  dodao je Udovičić.

 

Grad nisu samo građevine, nego ono što diše i odiše njime, te neka sa naše mladalačke strane, OPENS i u budućnosti bude naš skromni doprinos društvu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »