Edukativne radionice za ekspete iz oblasti mentalnog zdravlja

Tokom prethodne godine smo nastojali da OPENS  i organizacije koje čine Sazvežđe podrške i pružaju usluge u oblasti mentalnog zdravlja više povežemo. Verujemo da je, u ovom periodu velikih problema i izazova sa kojim se suočavamo, važno da radimo što bliže i budemo podrška jedni drugima.

Podrška koju smo dobili od Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada za realizaciju edukativnih radionica na teme koje su istaknute kao “najpotrebnije” (iako verujem da pokrivaju samo mali broj tema od značaja).

Ove radionice su usmerene isključivo za osobe koje rade u institucijama, u sektoru obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstva.

  • Prevencija suicida kod mladih (ponedeljak 11.12., 10h-12h, Novi Sad– radionica o razumevanju fenomena suicida kod mladih, faktorima rizika, ispitivanju suicidnog rizika i pružanju prve podrške mladoj osobi.  Radionicu drži Timea Bodiš Bašić, psihološkinja, porodičnih psihoterapeut i volonterka Centra “Srce”
  • Rad sa mladima i porodicama koji imaju iskustvo zavisnosti (ćetvrtak 14.12., 10h-12h, Novi Sad) – radionica koja se bavi razumevanje zavisnosti, faktori rizika, oblicima podrške i izazovima za ostanak u programu podrške. Radionicu drži Tanja Stojišić Petković, psihološkinja, psihoterapeutkinja, saradnica u udurženju Restart.
  • Prevencija samopovređivanja kod mladih (četvrtak, 21.12., 18h-19.30, Novi Sad) – radionica se bavi razumevanjem samopovređivanja kod mladih, mehanizama podrške mladoj osobi i razumevanje procesa izlaska iz ovog samodestruktivnog ponašanja. Radionicu drži Jelena Srdanović Maraš, psihološkinja, psihoterapeutkinja sa zaista dugačkim iskustvom rada u državnom, privatnom i civilnom sektoru.

Prijave za radionice se vrše putem  PRIJAVNOG FORMULARA.

Broj mesta na radionicama je odgraničen po 15 učesnika, tako da bih Vas zamolila da izaberete onu koja Vam najviše odgovara trenutno. Za slučaj da za neku radionicu imamo mnogo prijavljenih potrudićemo se da je ponovimo početkom 2024. godine. Učešće je besplatno, a opcije će se zatvarati nakon popunjenih mesta. Hvala Vam na razumevanju. Detaljne informacije o događaju će dobiti prijavljeni.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju na mejl adresi  (slavica@opens.rs ili sazvezdjepodrske@opens.rs) ili putem broja telefona 0692019132.

Povezani članci:

Devojke u svetu tehnologija

OPENS i UNICEF Srbija sa ponosom predstavljaju program Devojke u svetu tehnologija kroz koji želimo da podstaknemo i osnažimo učešće mladih devojaka u ICT obrazovnim aktivnostima. Ovim povodom te pozivamo

Opširnije »