TROGODIŠNJA SARADNJA SA ORGANIZACIJAMA

Kako bi se nastavila misija OPENS-a, odnosno  uspostavljanje održivog sistema omladinske politike koji podstiču osnaživanje i umrežavanje svih aktera omladinske politike, potpisan je treću godinu za redom, ugovor sa organizacijama za 2020. godinu, gde je podržano  ukupno 42 programa koje sprovodi 38 organizacija.

 

Mladi koriste prilike i kreiraju sadržaje koje žele u Novom Sadu, gradu koji ima uređen sistem omladinske politike, ukoliko se prisetimo prethodnog perioda i sprovedenih programskih aktivnosti, tokom 2018. godine bilo je uključeno 42 organizacije  koje su sprovele OPENS programe. OPENS je imao preko 226 programskih aktivnosti gde je direktno došlo oko 30.000 mladih. Kada govorimo o 2019. godini, kao godini titule Omladinske prestonice Evrope, ukupno je 44 partnerskih organizacija sprovodilo deo OPENS programa.

 

Iako nas je prethodni period, opravdan pandemijom na kratko zaustavio u realizaciji naših ideja i programa,  mladi i dalje imaju priliku da nastave sa realizacijom svojih aktivnosti. Na ovaj način podstičemo aktivno učešće mladih u društvu. Različitim mehanizmima, programima, zagovaranjem i radom, do kraja 2020. godine pružaćemo podršku mladima u njihovoj realizaciji programa i ciljeva.

Povezani članci:

Međunarodni Dan studenata u OPENSu

Međunarodni dan studenata je globalno priznat dan posvećen studentskoj zajednici i njihovim doprinosima društvu. Ovaj dan se obeležava svake godine 17. novembra i pruža priliku da se naglasi važnost obrazovanja

Opširnije »