VEBINAR EVROPSKIH PRESTONICA MLADIH U DOBA PANDEMIJE

Evropska prestonica mladih 2021, Grad Klaipeda i Evropski omladinski forum organizovaće u četvrtak, 18. juna sa početkom u 14 časova (CEST),  vebinar pod nazivom „Evropske prestonice mladih u doba pandemije COVID-19“. OPENS kao nosilac titule za 2019. godinu, takođe će učestvovati na interaktivnom online događaju, gde će Vojislav Prkosovački, kao koordinator Novosadskog volonterskog servisa, imati priliku da govori o sprovedenim volonterskim akcijama u našem gradu za vreme pandemije. Sa akcentom da kroz  učešće na volonterskim programima možemo da doprinesemo kako boljem funkcionisanju naše zajednice, tako i našem ličnom rastu i razvoju.

Pored Novog Sada, na vebinaru će prisustvovati  još  četiri Evropske prestonice mladih: Solun, Amien, Klaipeda i Tirana, gde će podeliti primere uspešne  prakse o izazovima i mogućnostima sa kojima se lokalne zajednice suočavaju u pružanju podrške mladima, kako na  kratkoročnom, tako i na dugoročnom planu. Gradski zvaničnici, kao i predstavnici mladih predstaviće model po kojem titula Evropske prestonice mladih pomaže međusobnoj saradnji u određenim krizama,  po kojoj se mladi uz navedenu podršku oprobavaju u novim nepredvidivim angažovanjima.

Kroz čitav vebinar saznaćete koje su planirane inicijative učesnika navedenih omladinskih prestonica na lokalnom nivou, kada govorimo  o podršci  mladih u vremenima koja su pred njima, i kako je njihovo učešće od suštinske važnosti za dobrobit čitave zajednice.

Čitav Streaming događaja možete ispratiti putem linka, koji će  biti dostupan na Facebook stranici Evropskog omladinskog foruma.

 

 

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »