Jesi li i ti mislio na Berlin?

Ako vam kažem da smo se uputili na mesto na kom se susreće preko 10.000 izlagača iz 180 zemalja sveta i sa desetinama hiljada posetilaca, da li je i vaša prva pomisao – Berlin? Preciznije: Međunarodni sajam turizma u Berlinu – ITB Berlin.
A, kako propustiti takvu priliku? Hej, u godini kada je Novi Sad centar mlade Evrope, pa, obaveza, nam je definitivno da to pokažemo posebno mladima iz Evrope. Zato smo u kofere spakovali naše razglednice, stikere, čokolade i bedževe, sa brošurama, prezentacijama, ponudama za mlade i osmesima i pošli put Berlina.

Turistička organizacija Grada Novog Sada već tradicionalno, svake godine, predstavlja turističku ponudu
Grada Novog Sada na ovom sajmu turizma a ovoga puta i OPENS je bio veliki deo, pa turističke ponude
grada.

Turoperatori koji organizuju putovanja kruzerima se interesuju uglavnom za poludnevne obilaske grada, sa tendencijom da se ponuda proširi na više dana, posebno tokom održavanja prorgama namenjenih mladima. Stoga nam je i zanimljiva činjenica da je drugi dan sajma obeležen većim brojem mlađih posetilaca, kojima su u fokusu aktivnosti u prirodi, kao i „dobar provod" u gradu.

„Ono što definitivno možemo da primetimo to je da interesovanje publike iz godine u godinu raste. Posebno kada je reč o Novom Sadu i definitno jedan od razloga za to jeste činjenica da je reč o gradu koji nosi dve prestižne evropske titule,“ objašnjava Aleksandra Dolapčev, iz Turističke organizacije Srbije.

Šarenilo Omladinske prestonice Evrope, ali i šarenilo našeg programa definitivno su glavni razlozi za takvo, početno interesovanje.

„Jako se mladima dopada naš promotivni materijal i kako je generalno šareno upakovana prezentacija
Omladinske prestonice Evrope. Najinteresantniji smo mladima iz velikih gradova Nemačke, ali smo sreli i
veliki broj mladih iz bivših zemalja Jugoslavije. Većina je bila fascinirana velikim brojem događaja i prilika
za mlade u Novom Sadu ove godine i očekujemo da ih narednih meseci vidimo u Novom Sadu,“
objašnjava asistentkinja programske koordinatorke, Stanislava Marojević.

Sledeći nek se spremi Zagreb – Place to go!

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »