KREIRAJ SVOJU MUZIČKU BOJU

Poslednjih nekoliko godina, biti DJ postalo je In zanimanje. Toliko traženo da je jedno vreme i privatan fakultet u Beogradu nudio profil – diplomirani DJ. Možda jesmo omladinska i prestonica kulture, možda je Beograd i novi Berlin, ali definitivno ne treba ići tako daleko. To, pak ne znači da potreba ne postoji, a to smo jasno videli i kada se za školicu DJinga prijavilo čak 54 ljudi!

Škola je koncipirana tako da se na svakom od šest susreta mladi upoznaju sa različitim oblastima iz polja DJ-inga. Cilj je da saznaju više o ovoj temi, razmenjuju iskustva, nauče osnove mixanja i uvežbavaju DJ veštine na profesionalnoj opremi.

Voditeljka je Tijana Kabić, DJ sa višegodišnjim iskustvom, brojnim nastupima u zemlji i inostranstvu i jedna od retkih devojaka u poslu. Tijana je, takođe, omladinska radica, a to je za nas i razlog više da mladi uče baš od nje.

[youtube v=”_ZuEJYBICWI”]

„Na prvom susretu smo pričali o istoriji elektronske muzike. Mladi imaju priliku da na profesionalnoj opremi miksaju muziku. Pričali o tome šta je potrebno da bi neko postao DJ. Moj generalni utisak je da su mladi ovde došli motivisani da nauče,“ kaže Tijana.

Poslednjih nekoliko nedelja u kancelarijama OPENS, kao i Kulturnoj stanici SVILARA, u toku su obuke za sve one koji žele da nauče makar osnove o elektronskoj muzici, miksanju i organizacijama festivala.

“Studiram dizajn video igara, a ovde sam došla jer me je zanimalo kako je to biti DJ, ali nikad nisam znala gde i kako to mogu da naučim. Kad sam videla poziv za ovu radionicu shvatila sam da treba da se prijavim i kroz nju da naučim kako se to radi. Nemam nikakvog iskustva, ali to ovde nije tako važno jer je tempo rada prilagođen amaterima,” kaže učesnica radionice, Sara Čurić.

Polaznike su posetili i gosti koji su uspešni u polju DJ-inga i mladima pokazali tajnu organizacije muzičkih događaja, Branimir Bojanović je jedan od njih.

“Došao sam da mladima pokažem osnove za organizaciju muzičkih događaja, promociju muzike, osnove u DJ-ingu, koje sam ja sam naučio. Drago što sam im preneo znanje jer vidim da su i oni zadovoljni i kažu da su puno stvari saznali, što mi baš imponuje. Drago mi je da postoje ovakve radionice i zalažem se za takve stvari. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih događaja,” kaže Branimir.

Škola DJinga još uvek traje u okviru Omladinskog kruga OPENS. Ovog meseca završavamo i sa školom preduzetništva, a uskoro počinju i filmske radionice. Više o dešavanjima u Omladinskom klubu možete pronaći i na FB stranici kluba.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »