Startapuj se 2.0 i Fundcon 2 predstavljeni na Forumu zapošljavanja mladih

U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 28.02.2019. održan je prvi Forum zapošljavanja mladih, kao završna aktivnost projekta koji je od prošle godine sprovodio Evropski omladinski centar Vojvodine. 

Kroz više panela i interaktivnih radionica preko 120 mladih imalo je priliku da se upoznaju sa tržištom rada i prilikama za zapošljavanje mladih. Na jednom od panela, predstavljen je i OPENS, a posebno programe Startapuj se 2.0 i Fundcon 2019. 

Koordinator OPENSa Vukašin Grozdanović, učestvujući u panelu Jačanje partnerstava za podsticanje zapošljivosti mladih, rekao je da se OPENS ne bavi direktno temom zapošljavanja mladih, već na zapošljivosti mladih radi zajedno sa svojim partnerima – 42 omladinske i organizacije za mlade koje se na različite načine bave problemima i izazovima koje imaju mladi. 

“Pitanje je koliko mi možemo sistemski da utičemo na to da povećavamo zapošljivost mladih.  Voljni smo da učestvujemo u promeni i tome razgovaramo. Definitivno smo to prepoznali kao potrebu i tako smo i došli do programa kao što su Startapuj se i FundCon koji u najvećoj meri promovišu pozitivne primere i uče mlade kako da pokrenu svoj posao ili nauče stvari koje će im pomoći pri zapošljavanju”, objašnjava Grozdanović. 

Forum se održava sa ciljem da mladi od 18 do 30 godina upoznaju sa osnovama pokretanja sopstvenog posla kao i da saznaju korisne trikove vezane za procese regrutacije i selekcije kandidata pri prijavi za posao. Reč je o projektu koji, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, sprovodi Evropski omladinski centar Vojvodine.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »