Opens na putu otvara vrata

Prođi prstom po mapi od Novog Sada, preko Zagreba, Brača, Sarajeva i nastavi ka Banja Luci jer znaš zašto – OPENS je ponovo na putu, a na poklon nosimo sledeći šareni mural.

Projekat “OPENS NA PUTU OTVARA VRATA” ima za cilj da promoviše mir i prijateljstvo među mladima u regionu, ali i da podstakne mlade ljude u regionu da aktivno učestvuju u svojim zajednicama, kao i njihovu inovativnost i kreativnost”, objađnjava Valentina Antić, koordinatorka za međunarodnu saradnju.

Dakle, nastavljamo prošlogodišnju kampanju mira i prijateljstva u Banja Luci, a do kraja godine obićićemo još 4 grada u regionu i otvorićemo vrata Novog Sada svim mladima. U Banjaluci šarena OPENS družina za vikend (20. i 21. Aprila) murale crta sa umetnikom Petrom Petrovićem PIROSom!

Prilikom oslikavanja poslednjeg murala početkom septembra, u Novom Sadu, doći će gosti i umetnici iz celog regiona da oboje naš grad. Na ovaj način OPENS želi da podstakne mlade u da aktivno učestvuju u sređivanju svoje lokalne zajednice tako što će grad prilagoditi ukusu i potrebama mladih.

Ovom aktivnošću ćemo podstaći razvijanje ulične umetnosti i pozvati mlade iz Evrope i regiona da posete Novi Sad. Svaki mural je puzla, deo jedne velike slagalice – koja će biti predstavljena na kraju 2020. godine na izložbi.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »