Portret migranta u umetničkom prostoru Nemačka

Skupili smo nekoliko stotina slušalica, Državni posao i 12 super uspešnih startapa i spremili se za novo izdanje. I onda smo naišli na izazov. Naime, nismo imali prostor.

Dok se nismo setili neverovatnog prostora Muzeja Savremene umetnosti Vojvodine.

Na adresi Dunavska 37, krije se 2500 umetničkih radova među kojima su slike, grafike, skulpture, crteži, filmovi i fotografije iz druge polovine XX veka pa sve do danas. I u svemu tome, dve neverovatne izložbe koje su napravile malo prostora i za startapovanje.

Umetnički prostor Nemačka

Izložba nemačkog Instituta za međunarodne odnose u kulturi IFA, nudi nam nešto drugačiji pogled na likovnu scenu u Nemačkoj, čijem je razvoju znatno doprinela upravo otvorena, decentralizovana kulturna politika te zemlje. To je prva transnacionalno koncipirana izložba u okviru Evropske međunarodne kulturne politike.

Portret migranta u mladosti

Umetnička praksa novosadskog multimedijalnog umetnika, Dragana Vojvodića, upućuje na stvaralački, umetnički nomadizam, budući da u svom interdisciplinarnom umetničkom istraživanju deluje u proširenom polju umetnosti koristeći performans, umetničke akcije, fotografiju, instalacije, objekte, video i intervencije u prostoru. Naziv izložbe Portret migranta u mladosti upućuje na roman Džejmsa Džojsa Portret umetnika u mladosti, njegov autobiografski diskurs, temu umetnika, odrastanja, duhovne emancipacije i slično.

Obe izložbe posetioci mogu pogledati do aprila ove godine. Vidimo se u Muzeju!

Povezani članci:

Međunarodni Dan studenata u OPENSu

Međunarodni dan studenata je globalno priznat dan posvećen studentskoj zajednici i njihovim doprinosima društvu. Ovaj dan se obeležava svake godine 17. novembra i pruža priliku da se naglasi važnost obrazovanja

Opširnije »