Uvažite nas!

Još jedna u nizu, konferencija Omladinske prestonice Evrope, posvećena je unapređenju položaja mladih, pod nazivom „Uvažite nas, mi smo ovde…“.

Konferenciju je organizovao Poverenik za zaštitu ravnopravnosti o paticipaciji mladih uz pomoć Omladinske prestonice Evrope i namenjena je mladima iz čitave zemlje.

“Ova konferencija je važna zbog toga da bismo videli na koji način možemo da odgovorimo na izazov koji je pred svima nama, a to je odlazak mladih iz Srbije. Na nama je da kreiramo put kojim će oni želeti da ostanu, da rade i da formiraju svoje porodice”, kaže koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović.

Na početku konferencije, u Kulturnoj stanici Eđšeg predstavljeni su rezultati analize upitnika Poverenika za zaštitu ravnopravnosti o paticipaciji mladih, gde su učesnici imali priliku da čuju primere dobre prakse kada je reč o radu sa mladima, ali i volonterska iskustva i način funkcionisanja platformi koje su namenjene mladima.

“Dogovorili smo se da u nizu naših zajedničkih aktivnosti danas organizujemo konferenciju i da čujemo da je jedan od razloga za odlazak mladih taj što ne mogu da učestvuju u donošenju odluka koje su za njih važne, ali i diskriminacije na tržištu rada sa kojima se susreću” objašnjava Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Jedan od stubova na kojima stoji celokupan program OPENS jeste raznolikost mladih u različitim društvima, kao i aktivna participacija mladih. Projekti poput ovog trebalo bi dalje da unapređuju položaj mladih u Srbiji i obezbede njihovoučešće na svim nivoima donošenja odluka, posebno onih koje direktno utiču na njihov život i položaj u društvu.

Povezani članci:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ И ГРАДОВЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ У ПРОЦЕСУ УСПОСТАВЉАЊА ОМЛАДИНСКИХ ПРОСТОРА

Програм  „Трансформација омладинске политике” Омладинског савеза удружења ОПЕНС фокусира се на заговарање за и успостављање омладинских простора у Србији. Пошавши од чињенице да су улагања у просторе и програме за младе

Opširnije »